Fosta candidata la investitura democrata Hillary Clinton il lauda pe candidatul republican la Casa Alba John McCain si il critica pe democratul Barack Obama, intr-un clip de campanie difuzat joi de tabara republicana, informeaza AFP.
"Stiu ca senatorul McCain va aduce la Casa Alba experienta unei intregi vieti. Ceea ce are Obama este un discurs (impotriva razboiului din Irak - n.red.) sustinut in 2002", spune Clinton in acest clip.
Declaratiile dateaza din martie 2008, cand Clinton se straduia sa il invinga pe Obama in cursa pentru investitura democrata.

Este pentru prima oara cand tabara republicana foloseste declaratii ale lui Clinton in favoarea campaniei lui McCain.

Clipul, cu o durata de 60 de secunde si difuzat pe internet, reia o serie de afirmatii elogioase la adresa candidatului republican, facute de mai multi lideri democrati, printre care chiar Obama si presedintele partidului, Howard Dean. Clipul indeamna alegatorii sa il voteze pe McCain si adauga "Intrebati-i pe democrati", inainte de a prezenta declaratiile democratilor, scoase din context.

"John McCain este un prieten, un mare prieten si as fi onorat sa fac campanie cu sau impotriva lui", spune Joe Biden, presedinte al Comisiei de afaceri externe a Senatului, prezentat ca posibil candidat la vicepresedintie alaturi de Obama.

"Am mult respect" pentru McCain. "Este curajos, patriot, este un american care lupta pentru lucrurile in care crede", spune fostul candidat democrat la presedintie John Kerry. Declaratia lui Biden dateaza din 2005, cea a lui Kerry din 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.