El a adaugat ca grupul Lufthansa este interesat de un dialog cu actionarii Austrian Airlines, in cazul in care va fi contactat de guvernul austriac, relateaza NewsIn.

Compania germana este considerata de mult timp drept investitorul preferat al coalitiei guvernamentale, dar nu a dorit sa comenteze pana in prezent, sustinand ca asteapta sa vada conditiile privatizarii.

Guvernul austriac tocmai a anuntat ca a cazut de acord cu privire la privatizarea a pana la 100% din capitalul Austrian Airlines. Totusi, guvernul si-ar putea pastra un pachet minoritar de blocaj, de 25%, fie direct, fie prin intermediul unor investitori privati sau chiar prin holdingul de stat OIAG.

Parteneriatul strategic, posibil ca urmare a acordului politic din cadrul coalitiei guvernamentale, reprezinta "cea mai buna solutie pentru Austrian Airlines si pentru cei 8.000 de angajati ai sai, avand in vedere situatia dificila cu care se confrunta", a spus marti Alfred Oetsch, presedintele companiei.

In afara de datoriile de 897,8 milioane euro, Austrian Airlines a raportat o pierdere de 48,7 milioane euro in primul semestru, in ciuda unui plan de eficientizare, si se asteapta la pierderi de pana la 90 de milioane euro pentru intregul an.