Recent, un producator chinez a aratat o copie a celebrei motociclete Tomahawk.

Sigur va mai amintiti de Dodge Tomahawk. Este conceptul aratat de Dodge in 2003, cand a socat asistenta prin aspect si performante. "Monstrul" este o creatie tipic americana, de la dimensiuni la toate celelalte caracteristici, exagerate mult mai rau decat si-ar inchipui un european.

Are de fapt patru roti inguste, dar grupate in asa fel incat Tomahawk pare o motocileta veritabila ca si concept. Tomahwk a fost creat ca un fel de vitrina tehnologica pentru motorul lui Viper. Exact motorul V10 de 8,3 litri si 500 CP este amplasat pe motocicleta gigant.

Bineinteles ca Tomahawk este doar un concept. Nu poate fi utilizat pe strada (nu poate fi inscris) si nici nu prea poate fi testat, desi functioneaza, din motive de siguranta. Oficialii Dodge afirmau la vremea lansarii ca Tomahawk poate accelera pana la 100 km/h in doar 1,7 secunde, iar viteza maxima ar fi la aproximativ 350 km/h. Nimeni nu a avut insa curajul sa verifice daca este adevarat. Acum cativa ani Dodge a vandut 10 exemplare Tomahawk, fiecare la un pret de aproximativ 550.000 de dolari. Unitatile vandute nu pot fi nici ele utilizate pe strada si au fost cumparate de impatimiti ai vitezei pentru a fi expuse cu diverse ocazii.

Click aici pentru a afla cu ce solutie au venit chinezii pentru cei care mai viseaza inca la un asemenea bolid atipic...


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.