Astfel, magazinele Harrods au la vanzare, ca orice magazin, cutii de ciocolata. Insa nu este vorba de orice ciocolata, ci de cutii care costa zece mii de dolari. Fiecare bomboana, realizata din cacao organica, e decorata cu cristale Swarovski si aur, iar cutia este imbracata in piele prelucrata manual in China si India.

Pentru doamnele pasionate de moda si care au la dispozitie sume nelimitate de bani, designerul japonez Ginza Tanaka a realizat o geanta de platina batuta cu nu mai putin de doua mii de diamante.
In luna iunie, casa de licitatii Christie's a scos la vanzare o serie de obiecte care au apartinut familiei Onassis. Este vorba de un "Buddha" Faberge, care a fost vandut cu 2,5 milioane de dolari unui pasionat de arta anonim. De asemenea, tot in luna iunie, Athina Onassis, fiica miliardara a magnatului Aristotel Onassis, care este si fiica vitrega a Jacquelinei Kennedy Onassis, a scos la vanzare prin intermediul aceleiasi case de licitatii, un diamant de 38 de carate, care i-a apartinut mamei sale Christina. Piatra s-a vandut cu 7,1 milioane de dolari.

Timp de 17 ani bijutierul japonez Mikimoto a cautat perlele perfecte pentru colierul pe care dorea sa il creeze. In final a reusit sa obtina un colier de 25 de perle perfect rotunde, de un luciu naucitor. Bijuteria a fost vanduta cu 1,6 milioane de dolari.
Si domnii au de unde alege daca este vorba despre cadouri: recent, s-a vandut la licitatie un pumnal din secolul al XVII-lea, pentru suma de 3,3 milioane de dolari. Pumnalul a apartinut imparatului Shah Jahan, cel care a construit Taj Mahal-ul.