Femeile iraniene care vor sa faca sport trebuie sa-si acopere parul si capul si sa isi mascheze forma corpului
Olimpiada de la Beijing le da batai de cap autoritatilor iraniene, care nu se hotarasc daca sa dea permisiune sau nu televiziunii de stat sa transmita evenimentele sportive la care participa atlete iraniene. De ani de zile, femeile din Iran sunt active in competitiile sportive internationale, insa, spre deosebire de rivalele lor din alte tari, sunt nevoite sa poarte in permanenta traditionalul acoperamant de cap, jihab-ul, si sa poarte vestimentatie larga si “acoperitoare”.

Ali Asghar Purmohammadi, responsabil de transmisiunile sportive de la televiziunea iraniana de stat, spera sa “inmoaie inimile” autoritatilor si sa obtina permisiunea de a difuza competitiile la care participa atletele iraniene, chiar daca celelalte femei vor arata “prea multa piele” pentru gustul Teheranului, noteaza Radio Free Europe/Radio Liberty.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.