Frigarui de scorpioni, supa de creier de caine, cozi de iguana si testicule de magar- delicatese marca Beijing sau ceaiul din coarne de cerb si supa de cuib de pasare - recomandate celor care vor sa-si regaseasca virilitatea

Amatorii de senzatii tari culinare isi pot da intalnire la Olimpiada de la Beijing unde se vor putea intrece in a degusta ganganii si animale demne, mai degraba, de gradina zoologica sau de admirat intr-un insectar. Chinezii le vor putea oferi celor aproximativ 500.000 de vizitatori, atrasi de mirajul sporturilor, o portie de buna cultura gastronomica chinezeasca pura.

De la piciorusul milimetric al unui miriapod pana la o bucata de carne de rechin, gurmanzii pot gasi cele mai ametitoare combinatii de animalute amestecate in aceeasi tocanita.

Acest gen de festin nu trebuie inteles, ci doar acceptat, pentru ca, vorba proverbului, chinezii mananca tot ce zboara, mai putin avioanele, tot ce are patru picioare, mai putin mesele, si tot ce inoata, mai putin submarine. Asa ca cei care vor dori sa incerce faimoasele delicatese ale chinezilor se vor putea aventura la o aruncatura de bat de piata Tienanmen pentru a intra in zona binecunoscuta a fast-food-urilor „stradale”...cu alimente traditionale. Chiar daca autoritatile au scos din meniuri carnea de caine, strainii cu nervii tari pot totusi sa incerce ficatul de caine asezonat cu legume sau o portie de supa calda de creier de caine. In cazul in care iubitorii de animale de companie sau melancolicii filmelor cu Lassie sunt retinuti in a incerca popularele preparate din catei, ei pot oricand opta pentru ceva...marin.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.