Timp de doua luni, intr-o atmosfera strict secreta, acest nou produs a fost supus unor numeroase teste de rezistenta. Acum, el este pregatit pentru utilizare in masa: toti politistii de sex feminin din Germania vor trebui sa poarte, ca o completare la echipamentul standard, sutiene speciale care preintampina ranirea in urma unor focuri de arma.
"Aceste sutiene pot salva vieti", declara Carmen Kibat. Din biroul pe care il detine in cadrul Politiei din Hamburg ea a organizat in toata Germania actiunea "sutienul special", informeaza publicatia germana Bild, citata de Agerpres.

Ofiter de politie ce se ocupa cu probleme de coordonare, Carmen Kibat considera ca "sutienele obisnuite prezinta riscuri din punct de vedere al securitatii". Daca glontele nimereste in vesta antiglont sub care exista un sutien cu elemente de metal si plastic, ranile pot fi destul de serioase. "In ceea ce priveste sutientul special, acesta este confectionat doar din materiale precum bumbacul, poliesterul, poliamida si elastanul", precizeaza Kibat. "Bretelele sunt facute special sa fie mai trainice si mai moi, si nici ele nu contin elemente din metal sau din plastic. Fiecare dintre cele 3.000 de femei-politist care participa la operatiunile de arestare a infractorilor, care insotesc demonstratii, apara frontiera de stat sau protejeaza populatia de atacuri teroriste va primi cate un asemenea sutien special. Din cele 10 modele de sutien care au fost testate, au ramas doar 4", declara ofiterul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.