Inspirati de fotosinteza, oamenii de stiinta au descoperit o metoda simpla si ieftina de a transforma apa in combustibil.

In zece ani, casele si birourile s-ar putea baza pe o noua forma verde de energie, sustin oamenii de stiinta de la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ei au reusit un salt revolutionar in dezvoltarea energiei alternative, potrivit presei internationale: posibilitatea de a stoca energia solara si de a o folosi oricand, printr-o tehnica simpla si ieftina.

Intr-o singura ora, energia venita de la soare ar putea furniza energie suficienta pentru intreaga planeta, timp de un an, ceea ce face din astru sursa cu cel mai mare potential de a rezolva problemele omenirii, spune Daniel Nocera, autorul inventiei, citat de ,,The Independent’’.

Folosirea panourilor solare a stagnat, pana acum, din cauza mai multor inconveniente. Prima dintre ele ar fi imposibilitatea de a capta energia obtinuta din panourile solare, aceasta fiind folosita doar in timpul zilei. Tocmai de aceea, energia solara nu a fost luata in considerare cu adevarat drept o alternativa la gaz sau la petrol.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.