Un studiu realizat de Microsoft reinvie teoria potrivit careia un om poate ajunge la oricare altul de pe planeta prin doar cateva cunostinte.

Cercetatorii de la Microsoft au analizat adresele a 30 de miliarde de mesaje trimise pe Internet intr-o singura luna din 2006 si au ajuns la concluzia ca teoria potrivit careia suntem conectati cu toti, prin sase persoane, ar putea fi adevarata, scrie BBC News.

Doar ca numarul maxim de cunostinte necesare nu ar fi sase, ci sapte. Eric Horvitz, membru al echipei de cercetare, declara ca a fost socat de rezultat. Oamenii se mira mereu de cat de mica e lumea. „Noi aratam acum, la o scara mult mai mare, ca ideea asta e mai mult decat folclor.

Exista o conexiune sociala constanta a umanitatii“, spune cercetatorul Microsoft, citat de „Washington Post“. „Cu alte cuvinte, dand fractiile la o parte, esti legat printr-o serie de sapte cunostinte de Madonna, Dalai Lama sau de Regina“, explica cotidianul britanic „The Guardian“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.