STIINTA. Un grup de cercetatori din Noua Zeelanda a creat o instalatie care reuseste sa transforme fructele alterate de kiwi in biocombustibili
Ei spun ca rezultatele sunt excelente si ca, in curand, kiwi ar putea deveni una din principalele surse de energie ale tarii. Anual, cam 15 milioane de lazi de kiwi scoase pe piata nu se vand, iar fructele se altereaza. Acum, ele ar putea fi folosite pentru a produce energie electrica. Aceasta energie ar putea fi utilizata in depozitele de kiwi si la ambalarea acestora, existand oportunitatea reducerii amprentei de carbon a fructului cu 10%.
Nici cercetatorii de la Universitatea Ohio si de la Institulul Caltech din California nu se lasa mai prejos. Ei au descoperit o metoda de a transforma caldura generata de gazele de esapament in electricitate. Materialul termoelectric atinge aceeasi performata ca si motoarele conventionale care sunt cuplate la generatoare electrice. Diferenta este insa ca acesta foloseste direct energia termica degajata in urma procesului de ardere a combustibilului, in loc de apa sau gaze pentru producerea electricitatii.


Despre autor:

Atac

Sursa: Atac


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.