Lui Bartha Ferenc i-a venit ideea de la austrieci, care folosesc cu succes aceasta metoda de vanzare a laptelui, astfel ca acesta s-a deplasat pana in Austria, a vazut cum functioneaza sistemul si a achizitionat el insusi un dozator modern si ecologic, direct din Elvetia, unde se produc.

Masinaria a fost achizitionata la pretul de 6.000 de euro, dar s-a dovedit eficienta inca din prima zi. Pentru a putea vinde laptele, Bartha avea nevoie de un certificat de producator, pe care l-a si primit in data de 16 iulie de la Primarie, plus o autorizatie sanitara.

Toate acestea fiind facute, dozatorul a fost amplasat la sfarsitul saptamanii trecute si s-a bucurat de succes inca din prima zi.

Bartha Irenke, mama producatorului, a declarat, luni, corespondentului NewsIn, ca dozatorul are o capacitate de 70 de litri de lapte si de la punerea sa in functiune a fost deja umplut de doua ori, iar in prima zi s-au vandut in jur de o suta de litri de lapte. Pretul de vanzare este de 2 lei litrul, cu aproximativ 70 de bani-un leu mai putin fata de magazine. Laptele provine de la cele 9 vaci ale producatorului si este racit atat dupa ce este muls, cat si in aparat, care mentine laptele la o temperatura scazuta.