Tamim Ansary, un renumit scriitor american de origine afgana, a intocmit recent o lista cu cele mai importante inventii din istoria omenirii
Autor al celebrei carti "West of Kabul, East of New York" (un best-seller aparut la putin timp dupa atentatele din 11 septembrie 2001 din America), Ansary si-a castigat celebritatea dupa ce a pus in circulatie pe internet un apel in care ii denunta pe talibani si cerea Statelor Unite sa intervina pentru schimbarea regimului politic din Afganistan. Acest mesaj a batut se pare toate recordurile de transmitere a unui email.

Referindu-se la modul de selectare a celor mai mari 10 inventii ale omului, Ansary a explicat pentru postul de televiziune NBC ca, desi nu a trecut pe lista pistolul, telescopul sau avionul, de pilda, inventiile clasificate de el s-au impus de-a lungul secolelor prin utilitatea maxima si perspectivele revolutionare in fiecare domeniu in parte. Un criteriu esential in selectie l-a reprezentat impactul si implicatiile utilizarii produsului inventat asupra vietii de zi cu zi. Tricoul, ciocanul, rotile de la masina, vaporul, bancnotele, cerceii, tranzistorul, microcipurile… si lista poate continua la nesfarsit. Insa nu acestea sunt principalele 10 inventii ale omenirii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.