Un tribunal din Grecia a respins marti cererea facuta in numele locuitorilor insulei Lesbos, din Marea Egee, de a interzice utilizarea calificativului "lesbian" de catre membrele comunitatii homosexuale, informeaza Reuters
Trei rezidenti ai insulei Lesbos, locul de nastere al celebrei poete Sappho din Antichitate, au adus cazul in fata instantei de judecata luna trecuta, plangandu-se de "confiscarea ofensatoare" a termenului "lesbian" de catre minoritatea homosexuala. Intr-o decizie emisa pe 18 iulie, Curtea din Atena a spus ca acest cuvant nu defineste identitatea rezidentilor insulei si ca poate fi utilizat si de membrele comunitatii homosexuale din toata lumea. Reclamantii au fost obligati la plata a unor cheltuieli de judecata in valoare de 230 de euro.

"Este o decizie buna pentru lesbienele de pretutindeni", a spus Vassilis Chirdaris, avocat al Uniunii homosexualilor si lesbienelor din Grecia (Olke). "Un tribunal din Atena nu ar fi putut impiedica utilizarea acestui cuvant de catre homosexualii din lumea intreaga. Ar fi fost ridicol", a adaugat acesta. Reclamantii au dreptul sa faca apel. Situata in nord-estul Marii Egee, patria poetei antice Sappho, figura emblematica a homosexualitatii, este numita adesea de greci Mytilene. Mai multi locuitori ai insulei, care au depus marturie in acest caz, au indicat ca utilizarea cuvantului "lesbian" a contribuit la celebritatea zonei si la cresterea numarului de turisti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.