Ministerul de Justitie din landul german Hessen a sugerat ca cei care sunt someri pe o perioada indelungata sa poarte la picior o bratara electronica (foto) pentru a-i constrange la mai multa disciplina in scopul de a-si gasi un loc de munca."Bratara electronica le ofera de asemenea somerilor de lunga durata o sansa de a-si relua viata cotidiana si de a avea posibilitatea sa-si gaseasca un loc de munca", sustine ministrul justitiei din landul Hessen, Christean Wagner.

"Multi dintre ei si-au pierdut obisnuinta de a trai normal si astfel isi compromit sansele de a munci sau de a se pregati. Supravegherea lor prin intermediul unei bratari electronice poate constitui pentru ei un ajutor important", se spune in comunicatul ministerului. Propunerea vine la o zi dupa publicarea statisticilor privind somajul in Germania, care a scazut sub 5 milioane, pentru prima data de la inceputul acestui an.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.