Un profesor elvetian face furori in Statele Unite ale Americii. Nu vorbim aici despre activitatea sa academica, ci despre o inventie de a sa, si anume "taxiul solar".
Acest vehicul functioneaza pe baza energiei solare avand amplasat in partea din spate un imens panou ce capteaza energia emisa de Soare, transformand-o apoi in "combustibil" pentru acest taxi ecologic. "Este prima masina din istorie care circula fara vre-un derivat petrolier, doar energie solara, si toata lumea intoarce capul pe strada sa vada aceasta inventie", a declarat soferul-inventator, pe numele sau Luis Palmer.

Profesorul a muncit timp de trei ani la construirea acestei masini si se declara foarte mandru de realizarea sa. De asemenea, acesta a pornit intr-un turneu mondial de promovare in care acesta spera sa atraga atentia asupra incalzirii globale si asupra faptului ca putem folosi si mijloace alternative la petrol din surse regenerabile si complet nepoluante.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.