Tabelul periodic al elementelor isi pregateste acum intrarea in era internetului si a comunicatiilor multimediale.

Si asta pentru ca o echipa de la Universitatea din Nottingham a inceput lucrul la un proiect din care va rezulta un site de internet special pentru tabelul periodic, in care fiecare element va avea dedicat cate un filmulet.

Filmuletele vor contine scurte prezentari, informatii si povestiri despre fiecare element din cele 118 cate numara in prezent Tabelul lui Mendeleev.

Tot pentru fiecare element vor fi prezentate materiale video cu experimente, inclusiv cu reactii periculoase, care nu trebuiesc facute acasa.

Scopul echipei de cercetatori britanici este de a populariza si a stimula interesul fata de chimie in era digitala si a comunicatiilor prin internet, utilizand noile tehnici de comunicare.

O parte dintre filmuletele cu povesti pentru fiecare element au fost deja postate pe site-ul YouTube - si s-au bucurat deja de un succes enorm.

Mai sunt in curs de realizare circa 30 de filmulete, dar autorii lor spera sa le termine pana la inceputul lunii august, cand Tabelul digital al lui Mendeleev ar trebui sa fie complet functional.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.