In ciuda teoriei multor dieteticieni, foamea poate elibera oamenii de stres.

Cand organismele noastre isi dau seama ca au nevoie de mai multe calorii, nivelurile hormonului numit „ghrelin“ incep sa creasca. Pana acum, se stia ca acesta atrage dupa el senzatia de foame, insa noile cercetari arata ca procesul e doar un efect secundar al principalului sau rol de a elibera stresul, informeaza „Livescience“.

Cercetatorii de la Universitatea din Texas au manipulat nivelurile de ghrelin la soareci (considerati a fi un bun analog al oamenilor in astfel de teste) printr-o varietate de metode, printre care si o modificare genetica ce le-a facut pe rozatoare imune la efectul hormonului. Soarecii cu secretii reduse au devenit deprimati.

Daca erau impinsi in ape adanci, nu faceau nici un efort sa inoate, iar cand au fost pusi in fata unui labirint, s-au agatat de intrarea acestuia. In schimb, rozatoarele cu niveluri mari de ghrelin inotau pline de energie, cautand o portita de scapare. Si erau mult mai sociabile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.