Daca pana acum se credea ca amorul este o picanterie din viata tinerilor, sau, cel mult, a persoanelor trecute de a doua tinerete, un studiu efectuat de cercetatorii suedezi revolutioneaza vechile crezuri despre viata linistita si total lipsita de apetit sexual a pensionarilor.
Astfel, un studiu efectuat recent releva o surpriza de proportii: nu numai ca batranii simt nevoia sa aiba relatii sexuale, dar si isi cauta, chiar si dupa 70 de ani, parteneri de aceeasi varsta, dispusi sa "simta placerile vietii". Cu ajutorul stimulentelor sexuale de genul Viagra, batranii ajung sa isi recapete masculinitatea din tinerete si sa faca ravagii in randul doamnelor. Chiar si frumoasa Sophia Lauren, isi amintea, intr-un interviu acordat publicatiei "The Independent", ca la un moment dat, bunica sa, trecuta de 80 de ani, era extrem de misterioasa cu privire la viata sa amoroasa. Daca la acea vreme, acest aspect parea usor tras de par, astazi, cu ajutorul medicamentatiei moderne, orice devine posibil.

Povestile cu batranii care, dupa ce ies la pensie, tricoteaza sau se plimba ore in sir prin parcuri, pentru a trece timpul mai usor, tind sa ramana doar o legenda. Si asta daca este sa ne luam dupa ultimele studii realizate de cercatatorii suedezi, care sustin sus si tare ca, la 70 de ani, pensionarii fac dragoste mai ceva ca in anii tineretii. Studiul a fost efectuat pe o perioada de 30 de ani, intre 1971-2001. Astfel, nu mai putin de 1.500 de persoane trecute bine de varsta pensionarii, au fost intrebate daca mai simt ceva pentru o persoana de sex opus, fie ca este vorba de sotie, partenera stabila sau o relatie de ocazie. Trei sferturi dintre persoanele trecute de 65 de ani au marturisit ca sunt, inca, active sexual. Dintre acestea din urma mai mult de jumatate au raspuns ca fac sex de cel putin doua-trei ori pe luna, iar un sfert dintre ei cel putin o data la sapte zile. 54% dintre repondenti au declarat sus si tare ca au o si mai mare satisfactie daca fac amor cu alta partenera decat cu sotia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.