Calatorie inedita a unui ofiter de politie roman: a facut inconjurul lumii in numai 31 de zile. Nu cu balonul, precum aventurierii din romanul lui Jules Verne, ci cu mijloacele de transport actuale: avion, masina sau vapor.
Cel care a reusit aceasta performanta este Florin Simina (69 de ani), colonel in rezerva. Barbatul, impreuna cu fiul sau, a parcurs peste 45.000 de kilometri si au strabatut peste 15 metropole de pe patru continente. Pentru a-si atinge telul, batranul om al legii a efectuat 14 zboruri continentale si transcontinentale parcurse cu 13 avioane, a facut peste 5000 de fotografii dar si o sumedenie de filme.

A scris chiar si un jurnal de zeci de pagini in care a descris calatoria. A ales sa plece in decembrie 2007, "cand preturile erau mai accesibile pentru zonele insorite", dupa cum a declarat pentru ZIUA Online fiul politistului. Astfel, pe parcursul calatoriei, cei doi au parcurs traseul Bucuresti - Madrid (Spania) - Chicago (SUA) - New York - Washington - San Juan (Puerto Rico) - Miami - Key West (Florida) - Cozumel (Mexic) - Los Angeles - Hollywood - tokyo (Japonia) - Singapore - Bangkok (thailanda) - via Mumbay (India) - Dubai (Emiratele Arabe Unite) - Amman si Madaba (Iordania) - Londra - Bucuresti. Politistul roman a petrecut Craciunul intre Madrid si Chicago. Prima zi in capitala Spaniei si urmatoarele cu un grup de romani la Biserica Episcopala Ortodoxa Romana din Chicago.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.