Potrivit unei cercetari internationale, cei mai nesuferiti turisti sunt considerati francezii - nu vorbesc limbi straine si nu cheltuie banii decat doar daca este neaparat nevoie, incluzand aici si bacsisurile -, in timp ce indienii si chinezii - nepoliticosi, neglijenti cu obiceiurile locale si vesnic nemultumiti - trec drept cei mai rai turisti dintre toate natiunile lumii.

La polul opus se afla japonezii, de departe cei mai politicosi, linistiti si ordonati turisti din lume. Acestia sunt urmati de germani, britanici si canadieni.

Italienii au fost descrisi ca fiind cei mai bine imbracati turisti, dar nici francezii nu sunt departe la acest capitol.

In ciuda reputatiei lor de a fi limitati din punct de vedere al cunoasterii altor limbi, turistii americani - aflati pe locul al 11 din topul celor 21 de natiuni cuprinse in clasament - conduc lista turistilor care totusi incearca sa vorbeasca limbile locale, urmati fiind de francezi, chinezi, japonezi, italieni si rusi. Dectorul de marketing pentru Europa de la Expedia, care a comandat cercetarea, explica: "Cei mai multi dintre angajatii hotelurilor vorbesc engleza, ceea ce inseamna ca ei comunica de departe mult mai usor cu vorbitorii nativi de engleza, adica cu turistii americani si britanici, decat cu francezii sau italienii care, este adevarat, vorbesc prost limbile straine."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.