Fostul spion al Mossad-ului si actualul analist politic Yossi Alpher a reusit sa fie pacalit de actorul Sacha Baron Cohen, alias Borat.

Acum doua saptamani, Cohen s-a aflat la Ierusalim unde a fil­mat diverse scene pentru urmatorul sau film, "Bruno", in care joaca rolul principal.

In film, Cohen este Bruno, un asa-zis faimos jurnalist de moda, si sub aceasta "acoperire" a luat mai multe interviuri unor persoane care nu aveau nici cea mai mica idee ca el interpre­teaza un rol si ca de fapt nu este jurnalist.

Astfel, producatorii lui Cohen au luat legatura cu israelianul Yossi Alpher, fostul spion si actualul analist pe probleme strate­gice, co-editor al unui site politic isra­elia­no-palestinian, caruia i-au cerut sa le acorde un interviu. Produ­catorii i-au expli­cat acestuia ca vor intervieva si un palestinian, pen­tru ca doresc sa reali­zeze un docu­­mentar care sa explice tinerilor conflictul israeliano-palestinian. "Pro­ducatorii au explicat ca cel care va realiza interviul, un star rock din Germania, ar fi per­soana ideala care sa stabileasca o comunicare perfecta cu audienta", a declarat Alpher, fostul spion al Mossad.

Yossi Alpher - care a activat in Fortele de Aparare israeliene ca ofiter de informatii si care a ocupat diverse posturi importante in cadrul Mossad, a mai explicat ulterior ca a realizat ca "nu e totul in regula" atunci cand "starul rock" a pus o intrebare ciudata despre Hamas. "Care este legatura intre miscarea politica Hamas si mancarea denumita <<hummus>>", a intrebat cu un aer naiv asa-zisul jurnalist. Uluit, Alpher a raspuns ca Hamas este o miscare poli­tica, iar hummus e un tip de mancare. "Da, dar de ce <<hummus>>?" Ieri am fost nevoit sa imi arunc lipia pe care o cumparasem pentru ca avea prea mult hummus. E prea bogat in carbohidrati" a explicat "starul rock". Alpher si musafirul palestinian ar fi trebuit sa fie intervievati in legatura cu un documentar care ar fi explicat conflictul israeliano-palestinian pe intelesul tinerilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.