Se refolosesc astfel si metalele pretioase ce intra in componenta computerelor sau telefoanelor mobile. Ziarele vechi ar putea valora greutatea lor in aur, potrivit New Scientist.

Cercetatorii japonezi au lansat la apa un nou procedeu de extragere a acestui minereu pretios, in care hartia de ziar este ingredientul vital. Aurul, dar si alte metale pretioase pot fi extrase din solutiile eliminate in procesele industriale, cu ajutorul unei tehnologii speciale.

Aceasta deoarece dispozitive electronice aruncate precum televizoare, computere sau telefoane mobile reprezinta o sursa importanta de metale pretioase. Desi aceste metale sunt folosite pe scara larga pentru fabricarea lor, recuperarea lor nu este insa atat de simpla. Este nevoie de o gramada de compusi chimici, care sunt si foarte daunatori mediului. Este ceea ce au reusit sa evite expertii japonezi, care au ajuns la acelasi rezultat - recuperarea metalelor - cu ajutorul unor materiale putin costisitoare si practic disponibile in cantitati mari: ziarele.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.