Grigori Grabovoi a fost condamnat si sa plateasca o amenda echivalenta cu 23.000 de euro, potrivit aceleiasi surse, informeaza NewsIn.

Grabovoi a "folosit metode de presiune psihologica" pentru a obtine prin escrocherie aproximativ 1.100 de euro de la victimele sale, pentru pretinse "servicii de inviere", a conchis tribunalul Taganski, din Moscova.

El le-a propus membrilor Comitetului Mamelor de la Beslan sa le "invie" apropiatii decedati in urma luarii de ostatici de la scoala numarul 1 din orasul din Osetia de Nord, in 1-3 septembrie 2004. Incidentul s-a soldat cu 331 de morti, dintre care 186 de copii, fara a-i lua in calcul pe membrii echipei de comando procecene ucisi.

Avocatii lui Grabovoi au sutinut nevinovatia acestuia, afirmand ca adeptele sectei nu plateau decat seminariile organizate de guru, nu si "invierea".

Unii adepti s-au reunit azi in apropiere de cladirea tribunalului pentru a-l sustine de Grabovoi. "Este o persoana cu forte supranaturale, a fost trimis pe Pamant pentru a salva oamenii", a decarat o femeie in varsta pentru postul rus de televiziune NTV.

Unul dintre avocatii lui Grabovoi, Viaceslav Makarov, a anuntat ca va depune apel la decizia tribunalului, pe care a calificat-o drept "complet ilegala si bazata pe dovezi care nu sunt obiective".