Grigori Grabovoi a fost condamnat si sa plateasca o amenda echivalenta cu 23.000 de euro, potrivit aceleiasi surse, informeaza NewsIn.

Grabovoi a "folosit metode de presiune psihologica" pentru a obtine prin escrocherie aproximativ 1.100 de euro de la victimele sale, pentru pretinse "servicii de inviere", a conchis tribunalul Taganski, din Moscova.

El le-a propus membrilor Comitetului Mamelor de la Beslan sa le "invie" apropiatii decedati in urma luarii de ostatici de la scoala numarul 1 din orasul din Osetia de Nord, in 1-3 septembrie 2004. Incidentul s-a soldat cu 331 de morti, dintre care 186 de copii, fara a-i lua in calcul pe membrii echipei de comando procecene ucisi.

Citeste si:

Avocatii lui Grabovoi au sutinut nevinovatia acestuia, afirmand ca adeptele sectei nu plateau decat seminariile organizate de guru, nu si "invierea".

Unii adepti s-au reunit azi in apropiere de cladirea tribunalului pentru a-l sustine de Grabovoi. "Este o persoana cu forte supranaturale, a fost trimis pe Pamant pentru a salva oamenii", a decarat o femeie in varsta pentru postul rus de televiziune NTV.

Unul dintre avocatii lui Grabovoi, Viaceslav Makarov, a anuntat ca va depune apel la decizia tribunalului, pe care a calificat-o drept "complet ilegala si bazata pe dovezi care nu sunt obiective".