In America s-au ales, prin concurs, cinci caini care vor fi clonati. Zilele trecute, o alta companie a prezentat patru clone ale unui labrador capabil sa depisteze bolnavii de cancer

Saptamana aceasta, in SUA s-a incheiat concursul pentru alegerea celor cinci caini ale caror copii gene­tice vor fi "scoase pe piata" in premiera. Pe primul loc in acest concurs s-a plasat un caine lup politist, care a participat la operatiunile de salvare de dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 de la Turnurile Gemene.

In pofida faptului ca fenomenul clonarii nu se bucura de intele­gere din partea tuturor, acest proces nu mai poate fi oprit: vamesii, de exemplu, au nevoie de caini "geniali", iar zoologii vor sa salveze in acest mod spe­ciile de animale pe cale de disparitie. Concursul ame­rican pentru clonarea cainilor a fost anuntat inca din luna mai. Pentru a lua parte la concurs, era necesar sa te inregistrezi pe site si sa achiti taxa de 100 de dolari. De altfel, banii nu au fost singura conditie a concursului: solicitantilor li s-a propus sa scrie un eseu, in care sa explice de ce "prefe­ratii" lor merita "premiul eternitatii", noteaza cotidianul rus Novaie Izvestia.

Primul dintre cei cinci caini care vor fi clonati in Coreea de Sud de compania BioArts va fi cainele lup Trakr. Cainele in varsta de 15 ani locuieste cu stapanul sau James Symington in Los Angeles. Trakr a fost cel care a descoperit un ultim supravietuitor sub noua metri de moloz, in ruinele de la WTC. In ultimul timp, labele din spate ale lui Trakr au inceput sa-i joace feste, iar veterinarii consi­dera ca aceasta este urmarea operatiunilor de salvare pentru ca, spre deosebire de oameni, cainele a lucrat fara masca de protectie si a inhalat vapori toxici de azbest. Modele din tesuturile lui Trakr vor fi duse in Coreea de Sud deja peste o luna, iar clona va fi gata la sfarsitul anului viitor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.