Un sondaj de opinie realizat printre membrii clasei de mijloc a Rusiei a aratat ca majoritatea acestora sunt nemultumiti de situatia de acum a tarii lor si sunt sceptici sau foarte sceptici in legatura cu viitorul.

Desi de cand fostul presedinte, actualul premier Putin, a ajuns la putere, in 2000, senzatia multora a fost aceea ca tara a devenit stabila, nu acelasi lucru e resimtit si de majoritatea celor din aceasta categorie, adica cei care castiga peste 1.500 de euro pe luna in Moscova si Sankt Petersburg si peste 800 in alte orase mai mici. Ceva mai mult de jumatate dintre acestia cred ca nefunctionarea institutiilor statului este cea mai mare sursa de ingrijorare, aceasta putand duce la "apocalipsa". Un procent chiar mai mare, de trei sferturi dintre ei, nu se simt protejati de politie si de fortele de securitate. Cam tot atatia se tem de faptul ca Rusia se indreapta spre un dezastru ecologic. In aceste conditii, nu e de mirare ca jumatate dintre rusii din clasa de mijloc isi doresc sa emigreze din Rusia si chiar mai multi doresc ca fiii si fiicele lor sa studieze in strainatate. Coruptia si lipsa autoritatii legii par a fi, dupa cum si presedintele Medvedev afirma, problemele esentiale ale Rusiei contemporane. Principalele reprosuri ale rusilor instariti pentru aceasta situatie se indreapta catre mediul politic, fiind nemultumiti ca politicienii si inaltii functionari sunt practic de neatins pentru Justitie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.