Una dintre cele mai mari enigme legate de "fenomenul OZN" refuza sa ramana neelucidata, la 34 de ani de inchiderea cazului, informeaza Daily Mail in editia sa electronica.

Se spune ca Guvernul ar fi tinut secret evenimentul petrecut in 1974 in nordul Tarii Galilor, unde zeci de martori au declarat ca au simtit o puternica trepidatie, au vazut lumini foarte puternice pe cer si apoi o adevarata armata de "oameni in negru", cel mai probabil ai serviciilor secrete, impanzind zona.

Incidentul a fost botezat "Roswell-ul galez" dupa celebrul caz inregistrat in New Mexico, SUA, in care autoritatile locale ar fi gasit dovezi ale existente vietii extraterestre. Cei pasionati de extraterestri au afirmat ca o naveta a acestora s-ar fi prabusit in zona muntilor Berwyn iar corpurile lor ar fi fost transportate de catre ofiteri ai Ministerului britanic al Apararii la baza secreta Porton Down din Wiltshire.

Noi detalii despre acest incident au fost facute publice in luna mai a acestui an de catre Ministerul Apararii de la Londra, impreuna cu informatii despre alte evenimente de acest gen. In momentul de fata, alte dezvaluiri ale veteranului pastrator de astfel de secrete, Geraint Edwards, despre incidente de la Llandderfel, Denbighshire ,au reaprins discutiile despre activitati extraterestre. Acesta a declarat, in cadrul unui documentar realizat de Channel Five, ca o farfurie zburatoare a plutit deasupra muntilor timp de 10 minute pe 15 februarie 1974, inainte sa dispara din raza vizuala cu o viteza incredibila.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.