Un medicament creat dintr-o ciuperca ce contaminase un experiment stiintific american ar putea lupta impotriva mai multor tipuri de cancer.

Cercetatorii americani de la Harvard s-au folosit de nanotehnologie si de o ciuperca descoperita in mod intamplator pentru a crea un medicament anticancer, care distruge tumorile prin impiedicarea dezvoltarii vaselor de sange care le hranesc. A fost nevoie de mai bine de 20 de ani pentru dezvoltarea inovativului leac, botezat lodamin, eforturile oamenilor de stiinta concretizandu-se recent intr-o pastila fara efecte secundare, dupa cum informeaza Reuters.

Testele, realizate pana in prezent doar pe soareci de laborator, au demonstrat ca lodaminul este eficient impotriva unei game extinse de tumori, precum cele aparute pe creier, cancerul la san, neuroblastomul (cancer al sistemului nervos), cancerul de ovar si cel de prostata.

Medicamentul nu numai ca anihileaza tumorile, ci se si opune raspandirii lor in organism, au explicat cercetatorii de la Scoala de Medicina Harvard.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.