Imprimante de organe, spray-uri care pulverizeaza straturi de piele umana si prafuri care regenereaza membre pierdute sunt inovatiile medicale aflate pe masa de lucru a cercetatorilor americani.

Treizeci de centre americane de cercetare, infratite la comanda Departamentului american al Apararii, si-au propus in luna martie sa descopere metode de a recupera “instant” invalizii, prin descoperirea unor solutii la medicina conventionala. Botezat Institutul de Medicina Regenerativa al Fortelor Armate (AFIRM), proiectul are la dispozitie 5 ani si 250 de milioane de dolari pentru a-si indeplini scopul. Militarii vor fi primii beneficiari ai inovatiilor iesite din laboratoarele AFIRM, insa treptat ele vor fi extinse si spre sfera civila, dupa cum informeaza site-ul PopSci.com.

Imprimanta de organe este unul dintre proiectele de pe agenda de lucru a noului institut.

Ea va produce la comanda ficati, rinichi si chiar inimi, cu ajutorul unor cartuse incarcate cu celule specifice diferitelor tipuri de tesuturi, in combinatie cu un amestec de nutrienti si substante care accelereaza dezvoltarea organelor. Procesul de imprimare implica crearea unor straturi de material organic, asezate unele peste altele, iar pana in prezent s-a reusit chiar obtinerea unei inimi rudimentare de hamster.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.