In mai 1939, la varsta de numai cinci ani, Lina Medina a intrat in istoria medicinei ca fiind cea mai tanara mama din lume.

Provenind dintr-o familie saraca, parintii fetitei au crezut la inceput ca are o tumoare si au dus-o la samani si ulterior la spital unde medicii au descoperit cu stupoare ca aceasta este gravida in sapte luni.

Potrivit Softpedia la spital s-a descoperit ca Lina avea aparatul reproducator dezvoltat complet, primul ciclu menstrual aparand cand fata avea doar doi ani jumate. Mental insa, ea nu depasise varsta reala de cinci ani.

O luna si jumatate mai tarziu, pe 14 mai 1939, micuta Lina a adus pe lume prin cezariana un baietel sanatos de 2,7 Kg. Fiul Linei, Gerardo( botezat dupa doctorul care a ajutat-o sa nasca) a trait pana la varsta de 10 cu impresia ca mama sa ii este sora. Gerardo a murit in 1979, la varsta de 40 de ani, din cauza unui cancer al maduvei osoase, neexistand nicio dovada care sa lege boala de faptul ca a avut o mama asa tanara.

Potrivit Wikipedia, mai tarziu Lina s-a casatorit cu Raúl Jurado cu care a avut un baiat in 1972. In adolescenta Lina a fost ajutata foarte mult de Dr. Gerardo Lozada care i-a oferit un post de secretara in spital si a sprijinit-o sa termine liceul.

Au fost publicate numai doua fotografii cu micuta mama, prima a fost facuta in aprilie 1939 cand Lina era insarcinata in sapte luni jumate si cealalta mai tarziu cand Gerardo avea deja 11 luni.


Sursa foto: Wikipedia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.