Cliff Arnall, profesor de psihologie la Universitatea Cardiff, este autorul renumitelor formule matematice pe baza carora se poate descoperi care este cea mai nefericita sau, dimpotriva, cea mai fericita zi a anului.

Dupa ce a decis ca vremea urata sau facturile ce trebuie platite dupa sarbatorile de iarna fac din 21 ianuarie cea mai nefericita zi a anului 2008, a sosit ziua in care trebuie sa ne bucuram la maximum, caci Cliff Arnall a calculat: 20 iunie este cea mai fericita zi din an. Reteta fericirii nu a fost scoasa din joben, ci are la baza o formula matematica in toata regula. Potrivit "The Telegraph", la formula fericirii contribuie din plin temperaturile placute din timpul verii, pregatirile de vacanta, dar si amintirile verilor din copilarie.

"O A (N xS) A Cpm/T A He"

Asa a transcris Cliff Arnall ziua de 20 iunie. O inseamna viata in aer liber, N vine de la natura, S de la socializare cu prietenii sau vecinii, Cpm inseamna amintiri placute din copilarie, T temperatura verii, iar He, in opinia lui Cliff Arnall, ar trebui sa ne duca cu gandul la pregatirile de vacanta.

Daca astazi a fost o zi reusita, dar se intampla sa fi pierdut din sertarul cu amintiri intamplarile zilei de 21 ianuarie, atunci trebuie sa-l credeti pe pshihologul britanic ca aceasta data din prima luna a anului a stat sub semnul nefericirii sau depresiei. A calculat tot Cliff Arnall, dupa formula: 1/8W A (D-d) 3/8xTQ MxNA. Tot el ne si explica: W reprezinta vremea, D datoriile, d facturile ce trebuie platite in ianuarie, T este timpul scurs de la Craciun, Q-perioada ce ne desparte de ultima tentativa de a ne da demisia, M reprezinta nivelurile motivationale generale, iar NA este nevoia de a trece la actiune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.