Stuart Hill, singurul locuitor al insulei Forvik, afirma ca teritoriul, situat in vestul arhipelagului, nu recunoaste nici autoritatea Guvernului britanic si nici pe cea a Uniunii Europene si ca trebuie sa devina teritoriu dependent al Coroanei britanice, asemenea insulelor anglo-normande, potrivit NewsIn.

Insula, cu suprafata de un hectar, vrea sa se desprinda de Marea Britanie, sa se autoguverneze si sa nu mai plateasca impozite.

Separatistul in varsta de 65 de ani, supranumit "Capitanul Calamitate" dupa ce a nu a reusit sa faca un tur al insulelor britanice cu vaporul,in urma cu sapte ani, vrea sa isi bata si moneda, "gulde", sa emita timbre si sa aiba drapel.

El ar vrea sa-i inspire si pe cei aproximativ 22.000 de locuitori de pe celalte insule ale arhipelagului si a subliniat ca acestia ar putea sa ceara partea lor din veniturile provenite din taxele asupra hidrocarburilor extrase din apele din imprejurimi.

"Relatia dintre insulele Shetland si Marea Britanie este bazata pe principiul ca insulele fac parte din Scotia", a explicat el, potrivit editiei electronice a ziarului, care l-a intervievat pe Hill la resedinta sa - un cort pentru doua persoane. Dar "acest principiu este bazat pe inselatorie la cel mai inalt nivel, care a fost obtinut prin subterfugiu", a denuntat el.