Bulent Ersoy, o vedeta a muzicii din Turcia, cunoscuta pentru ca si-a facut operatie pentru a deveni femeie in anii '80, este judecata pentru acuzatia de a fi incercat sa intoarca publicul impotriva armatei.
Ea sugerase intr-un interviu ca nu merita sa fie sacrificate vietile oamenilor in lupta cu gruparea separatista turca PKK. Curajul ei i-a adus numai belele, deoarece in Turcia armata are o pozitie speciala, extrem de puternica si asta inca de la crearea statului modern turc, in 1923. Pentru a da un exemplu despre rolul armatei, trebuie spus ca aceasta a rasturnat o serie de guverne, ultimul in 1997.

Codul penal turc are o prevedere foarte controversata si considerata a submina democratia si drepturile omului. Aceasta prevedere interzice insultarea natiunii turce si a institutiilor sale, iar daca se dovedeste ca Bulent Ersoy se incadreaza la aceasta infractiune, ea risca 4 ani si jumatate de inchisoare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.