O femeie paralizata de la gat in jos a decis sa porneasca intr-una dintre cele mai temerare calatorii, in incercarea de a dobori un record mondial.

Aceasta doreste sa faca inconjurul insulelor britanice cu o barca de sase metri controlata numai cu ajutorul respiratiei.

Hilary Lister, in varsta de 36 ani, poate sa isi miste doar capul, ochii si gura. Ea va petrece trei luni de zile, navigand in jurul insuleleor britanice, intr-o barca construita special. Hilary sufera de o forma rara de paralizie, numita reflex simpatic, o boala agonizanta care provoaca dureri incredibile la nivelul musculaturii si impiedica miscarea de la gat in jos.

Pentru tanara britanica, si cele mai simple sarcini sunt foarte grele. De exemplu, acesta nu poate schimba canalele la televizor sau sa raspunda la telefon decat impingand o parghie speciala.

Multumita adaptarilor tehnice de ultima ora facute la barca sa, Artemis 20, ea a intrat in Cartea Recordurilor ca prima persoana quadraplegica care a traversat Canalul Manecii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.