Somnul prea mult sau prea putin are efecte daunatoare asupra psihicului si sanatatii noastre. Pentru un somn usor, doctorii sustin ca trebuie sa ne detasam de lucrurile exterioare.
Persoanele care obisnuiesc sa doarma cel mult sapte ore pe noapte traiesc, in medie, mai mult. Specialistii spun ca este mai indicat sa dormi mai putin decat mai mult. Totodata, acestia asociaza persoanele care dorm mai mult de 6-7 ore pe noapte cu cele bolnave. Indivizii care dorm prea putin sau prea mult sufera de obezitate, depresie, dar si de afectiuni cardiace. Medicii considera ca persoanele care dorm mai putin de sapte ore sunt diabetice. Un somn adecvat poate preveni insomnia si supararile. Adesea, potrivit specialistilor, o afectiune fizica are drept cauza faptul ca nu te odihnesti cum trebuie. Efectele se vad in timp, chiar peste ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.