Fenomenul „copilului rege“, care isi joaca parintii pe degete, ii ingrijoreaza pe specialistii occidentali.
Psihiatrii, psihanalistii si juristii occidentali sunt tot mai ingrijorati de un fenomen care ia amploare pe zi ce trece. Este vorba despre fenomenul numit „copilul rege“ sau „copilul tiran“, noteaza „Le Figaro“. Specialistii sunt preocupati de faptul ca tot mai multi micuti incearca sa-si determine parintii sa raspunda dorintelor lor recurgand la alternarea unor momente de furie si santaj afectiv cu faze in care se poarta frumos, astfel incat sa fie iertati pentru iesirile anterioare.

Expertii sustin ca au intalnit cazuri pur si simplu uluitoare. „Am vazut parinti care au venit epuizati la consultatie cu un copilas de 3 ani cu care nu mai reuseau sa se inteleaga. Cand l-am intrebat pe micut daca stie de ce este in cabinetul meu, mi-a spus ca a venit pentru ca parintii lui nu fac ce vrea el“, a povestit, la o conferinta organizata la Paris de Comitetul National pentru Copii, Arlette Garih, psihanalist la centrul Cochin-Port-Royal.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.