Cazul unui barbat de 45 de ani, din Franta, declarat mort, care a inviat exact in momentul cand medicii se pregateau sa ii preleveze organele, socheaza lumea medicala.
Intrati in sala de operatie, chirurgii au constatat, uimiti, ca pacientul pe care-l credeau mort respira si raspunde la un test de durere. Barbatul, a carui identitate nu a fost data publicitatii, fusese declarat mort, dupa ce, timp de o ora si jumatate, nu a raspuns la manevrele de resuscitare. Sosirea medicilor in sala de operatie, cu o oarecare intarziere, a fost sansa la viata a barbatului. Un caz asemanator a fost inregistrat, la finele anului trecut, in SUA, dupa ce un barbat si-a revenit subit, dupa patru luni de coma, chiar in momentul in care echipa medicala era pregatita sa ii scoata organele pentru transplant.

Barbatul de 45 de ani a fost internat la spitalul parizian Pitie-Salpetriere, in ianuarie, dupa ce i s-a facut rau pe strada. Acuza grave probleme cardiace. Sositi de urgenta la fata locului, medicii au incercat sa ii acorde primul ajutor. L-au resuscitat vreme de cateva minute, dupa care l-au dus la spital. Aici au continuat manevrele. Timp de ora si jumatate, medicii au incercat sa-l salveze. Fara succes insa. A fost declarat decesul pacientului si s-a decis prelevarea organelor utilizabile pentru transplanturi. Intrati in sala de operatie, chirurgii au fost socati sa descopere ca pacientul a inceput sa respire, pupilele i-au reactionat la lumina, iar corpul a raspuns la un test de durere. Dupa cateva saptamani de spitalizare, barbatul si-a revenit, fiind acum in stare sa mearga si sa vorbeasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.