Desi, in mitologie, unicornul era o creatura asemanatoare unui cal alb, care avea un singur corn in frunte si care avea puteri magice, adesea vindecatoare, natura ne demonstreaza ca aceasta fiinta de poveste poate lua si alte forme.
Un pui de cerb avand un singur corn a fost descoperit intr-o rezervatie naturala din Italia si, dupa cum era de asteptat, a primit numele de "Unicorn". Expertii sustin ca nu atat faptul ca puiului, in varsta de un an, ii creste un singur corn este straniu, ci pozitia centrala a acestuia este dubioasa. Singura explicatie pe care acestia o gasesc este aceea ca cerbul ar fi suferit traume inainte de a se naste."Este o poveste devenita realitate", a declarat Gilberto Tozzi, directorul rezervatiei din Prato.

"Aceasta este o dovada ca unicornul mitologic, pe care il cunoastem cu totii din basme si legende, nu a fost doar o fantezie. El a fost probabil un animal ca acesta, cu o anomalie naturala", a adaugat Tozzi, citat de telegraph.co.uk. Directorul a precizat ca fratele geaman al "Unicornului" este un cerb normal, cu doua coarne. Mama puilor a fost adusa in rezevatie in urma cu cativa ani, dupa ce fusese lovita de o masina in Apenini.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.