La Wolong, care se afla la doar 20 de mile (32 de kilometri) departare de epicentrul cutremurului devastator de la 12 mai, traiau 64 de ursi panda. Doi dintre ei au fost ucisi de seism. Ursoaica inmormantata ieri avea noua ani si se numea Mao Mao. Ea facuse pana acum 5 pui si a fost ucisa la 12 mai de un zid masiv care s-a prabusit peste ea.

Directorul rezervatiei a participat la ceremonia de inhumare a ursoaicei tinandu-si sapca in mana, ca si cum ar fi fost vorba despre inmormantarea unui om. Iar ingrijitorul ursoaicei a fost vazut asezand langa mormantul proaspat sapat, in chip de ofranda, doua mere si o bucata de paine.

Ursii panda, specie extrem de rara, sunt considerati un fel de simbol national al Chinei. In padurile din aceasta tara traiesc in jur de 1.600 de ursi panda salbatici, iar alti 180 traiesc in rezervatii speciale. Mai multi ursi panda au fost adusi deja la Beijing, unde vor constitui un important punct de atractie pentru milioanele de turisti care vor vizita China cu prilejul Jocurilor Olimpice.