Angajatii unei mari companii de stat din Iran, care nu si-au intemeiat inca o familie, sunt obligati de conducere sa se casatoreasca pana la 21 septembrie, anunta AFP, care citeaza cotidianul Kayhan .
Contractul de munca al angajatilor care vor fi inca celibatari la aceasta data va fi anulat incepand cu 22 octombrie. Compania cu pricina, careia publicatia nu-i precizeaza numele, se afla in zona energetica de economie speciala Pars, din Iran, si grupeaza instalatiile petrochimice din Golf. Angajatii din zona sunt, in general, barbati tineri care lucreaza pe perioade scurte, pe salarii relativ mari si care pleaca apoi impreuna cu familiile lor in centrul tarii.

Zona industriala din apropierea orasului Assalouyeh este situata pe o bucata de pamant intre Golf si un lant muntos, marcata de un climat foarte cald si umed Politica din aceasta zona economica este ca nici un angajat sa nu fie celibatar, casatoria fiind privita in aceasta regiune drept "o datorie morala si religioasa".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.