Plantele folosite ca remedii naturale pentru numeroase afectiuni sunt amenintate cu disparitia de vanzarile pe internet.
Avertismentul vine din partea secretarului general al Societatii franceze de entofarmacologie, Jacques Fleurentin, potrivit caruia, din cauza comercializarii on-line, plantele tamaduitoare ar putea disparea curand de pe fata planetei, releva AFP. Fleurentin sustine ca printre acestea se numara plante utilizate de vreme indelungata in Tibet sau in China, precum Cordyceps sinensis sau Rhodolia crenulata.
De pilda, ginsengul salbatic, pe care chinezii il folosesc foarte mult pentru efectul sau revitalizant, si arnica, planta care vindeca plagi, vanatai si umflaturi, aproape ca nu mai exista in stare salbatica, astfel ca trebuie acum cultivate. Asa se intampla cu mai toate plantele care au puteri vindecatoare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.