Mai multi militari nord-coreeni au dezertat din cauza penuriei de alimente in cadrul armatei, a afirmat o asociatie umanitara sud-coreeana, relateaza AFP. potrivit NewsIn.

Militari "tineri si inca incadrati in antrenamentele de baza erau prea infometati pentru a indura serviciul militar si au dezertat", a spus asociatia Good Friends, in baza marturiilor a trei tineri dezertori.

Asociatia, in general bine informata, a spus ca militarii si-au abandonat postul din cauza lipsei ratiilor de alimentate din luna aprilie.

Armata este in general la adapost de penuria de alimente in numele "Songun", politica regimului comunist care da prioritate unei armate cu mai mult de un milion de oameni. "Este prima data in istoria Coreei de Nord cand militarii primesc porridge", a spus un responsabil al Partidului Muncitorilor.

Foametea a lovit Coreea de Nord la jumatatea anilor '90, provocand, potrivit organizatiilor umanitare, moartea a circa doua milioane de persoane. Tara comunista nu-si poate hrani populatia de 23 de milioane de oameni si depinde de ajutor alimentar extern, mai ales cel trimis de Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.