O aventura poate avea efecte bune asupra unei casnicii aflata in impas, sustine o controversata teorie.

Mira Kirshenbaum, care este consilier marital de 30 de ani, sustine ca depinde mult de felul in care te porti dupa ce ai calcat in strachini. O aventura, daca este abordata asa cum trebuie, poate zgiltii cuplul din inertia in care traieste, ducind la schimbarea in bine a celor doi. Inselatul are si parti bune Kirshenbaum si-a lansat recent cartea "When Good People Have Affairs", in care sustine ca societatea a condamnat intotdeauna infidelitatea. Din aceasta cauza, aspectele bune ale inselatului au fost ignorate pina acum. Autoarea insista insa ca cei/cele care isi insala partenerul/a nu ar trebui sa recunoasca deschis acest lucru, deoarece dezvaluirea unei infidelitati face mai mult rau decit daca ar tine-o ascunsa.

"Uneori, o aventura poate fi cel mai bun mod prin care cel care te-a inselat sa fie fortat sa se schimbe. Nu incurajez aventurile, dar sub tot disconfortul care te face sa iti inseli partenerul, se afla un fel de intelepciune profunda si delicata. Este ceva care te trage de mineca si-ti spune ca lucrurile nu merg bine si ca e nevoie de o schimbare". De cele mai multe ori, cei care isi insala partenerul nu sint oameni rai; isi doresc doar fericire adevarata si dragoste, lucruri pe care nu le mai au in acel moment in casnicie si pe care le cauta in alta parte, crede terapeutul, conform publicatiei The Telegraph.

Kirshenbaum, director al Chestnut Hill Institute, un centru de cercetari si psihoterapie din Boston, spune despre cartea ei ca nu se adreseaza "nemernicilor" care cred ca pot insela fara nicio mustrare de constiinta.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.