Oamenii obsedati de verificarea mesajelor electronice (e-mail si SMS) si a apelurilor telefonice sufera o scadere semnificativa a coeficientului de inteligenta de peste doua ori mai mare decit cea inregistrata la fumatorii de marijuana, arata un studiu comandat de corporatia Hewlett Packard. Un alt aspect ilustrat de acelasi studiu arata ca dependenta de mesaje electronice, numita "infomanie", este un fenomen in continua crestere.

Noile tehnologii pot contribui la sporirea productivitatii, dar numai daca utilizatorii invata sa-si opreasca telefoanele mobile si sa nu verifice tot timpul serviciul de e-mail, acolo unde acesta nu este un instrument de lucru. Studiul a fost realizat de Institutul de Psihiatrie al Marii Britanii pe un esantion de peste 1.100 de subiecti. "Infomania" mai are ca efect direct si unele tulburari temporare, dar care se pot croniciza, precum pierderea somnului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.