Autoritatile religioase din Nepal au ales urmatoarea „zeita in viata”, Kumari, insa nu are cine sa o „instituie in functie”, pentru ca, saptamana trecuta, regele nepalez a abdicat, iar monarhia a fost abolita, semnaleaza cotidianul International Herald Tribune.
In mod traditional, inaltul preot al monarhului numea „zeita”, insa dupa abolirea monarhiei, la 29 mai, aceasta pozitie nu mai exista.

„Am cerut directive guvernului, sa ne spuna cine ar trebui sa o numeasca pe Kumari acum” a spus Semanta Raj Chapagain, seful Trust Corporation, care se ocupa de chestiunile culturale ale tarii. “Aceasta pozitie nu poate ramane vacanta prea mult timp” a mai avertizat el. Din nefericire, s-ar putea sa mai dureze pana la limpezirea situatiei, de vreme ce partidele politice din tara se lupta sa formeze un nou guvern si sa aleaga un presedinte.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.