Din anii '80, oamenii de stiinta, medicii, vracii si chiar oamenii simpli incearca sa gaseasca un leac sau o modalitate de a stopa HIV (Virusul Imunodeficientei Umane).

Pana acum, nimeni au a putut veni cu o rezolvare viabila, dar solutiile fanteziste nu au fost putine. In categoria celor din urma poate fi incadrata si cea a unui cercetator australian. Desi nu au fost facute inca teste clinice, cercetatorii australieni au declarat miercuri ca au gasit metode pentru a crea "prezervative naturale" capabile sa previna raspandirea SIDA (Sindromul Imunodeficientei Dobandite), informeaza Sydney Morning Herald, in editia electronica.

Astfel, oamenii de stiinta amintiti sustin ca barbatii se pot proteja de HIV, virusul vinovat de aparitia SIDA, daca isi aplica pe penis, in fiecare saptamana, hormonul feminin (estrogenul).

Profesorul Roger Short, de la Universitatea din Melbourne, a declarat ca folosirea cremei de estrogen poate creste de patru ori stratul de keratina proteica, la nivelul pielii, si, astfel, sa actioneze ca o bariera naturala in calea virusului. "Poti crea ceea ce se numeste un prezervativ natural. Se formeaza o bariera biologica prin care virusul nu poate trece", a declarat acesta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.