Pe de alta parte, cercetatorii din cadrul Organizatiei pentru Alimente si Agricultura au tinut sa precizeze ca unele insecte din cele peste 1.400 de specii sunt mai hranitoare decat carnea de porc sau pui.

In nordul Thailandei, spre exemplu, fermierii cultiva viermi de bambus si greieri pe care ii vand, apoi, comerciantilor locali pentru a fi gatiti conform celor mai sofisticate retete.

Expertii alimentari din Organizatia pentru Alimente si Agricultura din cadru ONU au afirmat ca printre cele mai populare insecte consumate de oameni se numara gandacii, albinele, greierii si moliile, despre care se spune ca sunt foarte nutritive, oferind la fel de multe proteine ca si carnea sau pestele.
In forma uscata, insectele contin de doua ori mai multe proteine decat carnea cruda si au aceeasi valoare nutritionala cu cea a unui preparat la gratar.

Pe de alta parte, la capitolul carbohidrati, proteine si grasimi, insectele contin cantitatea ideala pentru a combate colesterolul si a asigura o alimentatie echilibrata. Pe langa faptul ca sunt foarte sanatoase, insectele din farfuria tuturor vor ajuta si la salvarea planetei, micsorand consumul cerealelor, spre exemplu.