Printre descoperirile facute a fost un relief al regelui Thutmose al II lea ((1516-1504 i.H.), despre care se crede ca este primul moment regal descopert in Sinai, a declarat Zahi Hawass, seful Consiliului Suprem de Antichitati din Egipt. Descoperirea arata ca Thutmose al II lea ar fi construit o fortareata aproape de orasul stravechi, localizat la 2 mile NE fata de prezentul oras Qantara, cunoscut istoric ca Tharu.

Hawass a spus ca studiile timpurii sugereaza ca fortareata a fost unul dintre sediile armatei egiptene din Noul Regat (1569-1081i.H.). Traseul militar, cunoscut si ca „Drumul lui Horus”, facea in trecut legatura Egiptului cu Palestina si in prezent este aproape de orasul Rafah, care delimiteaza teritoriul palestinian Gaza.

Citeste si:

Arheologul Mohammed Abdel-Maqsoud, seful echipei de excavatie a declarat ca descoperirea face parte dintr-o colaborare cu Ministerul Culturii care a fost demarat in 1986 si care avea drept scop gasirea unor fortarete de-a lungul traseului militar, arata Time in colaborare cu CNN. Tot el a declarat ca noile dfesoperiri corespund cu inscriptiile de pe :”Drumul lui Horus” gasite pe peretii Templului Karnak in Luxor.