Exploratorul francez Xavier Rosset se pregateste pentru una dintre cele mai aventuroase expeditii ale sale, urmand sa petreaca 300 de zile singur, pe o insula pustie din sudul Pacificului.
Intreaga aventura urmeaza sa fie livrata marelui public sub forma unui film documentar de 52 de minute. Bagajul de calatorie al exploratorului va contine doar un cutit Swiss de armata, o camera video si un panou solar pentru incarcarea camerei. Cele zece luni petrecute pe o insula pustie se vor nu doar material pentru un documentar comercial, ci un experiment prin care exploratorul incearca sa descopere un nou mod de viata si sa reinventeze notiunea de aventura, care-si pierde sensul intr-o epoca a sigurantei si confortului. Aventura inseamna, in zilele noastre, un demers turistic sau o alta forma de distractie organizata generatoare de adrenalina, dar lipsita de sens si inteles dincolo de senzatia in sine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.