Proverbul german care spune ca "fiecare copil o costa pe mama un dinte" este adevarat, potrivit unui studiu realizat de cerceta torii americani.
Femeile care au nascut mai multi copii pierd, in medie, mai multi dinti in timpul vietii, indiferent de venitul lor, spun cerceta- torii de la Universitatea din New York si de la Universitatea Yale din Connecticut. La studiu au participat 2.635 de femei, cu virste cuprinse intre 18 si 64 de ani, reprezentative pentru statuturile socioeconomice jos, mediu si inalt. In grupul femeilor cu venituri mari, femeile care nu aveau copii pierdusera, in medie, mai putin de un dinte, cele cu un copil - in medie, doi dinti si cele cu mai mult de patru copii - in medie, cinci dinti.

In grupul femeilor cu venituri modeste, cele care nu aveau copii pierdusera, in medie, doi dinti, cele cu un copil - in medie, trei dinti si cele cu mai mult de patru copii - in medie, opt dinti. Tendinta s-a mentinut si un grupul femeilor cu venituri medii. "Oamenii ar spune ca acest lucru se intimpla pentru ca femeile care sint sa- race au mai multi copii si pentru ca femeile care sint sarace nu isi permit un dentist", a indicat profesorul stomatolog Stefanie Russell, coordonator al studiului. "Insa acest lucru este valabil la toate nivelurile socioeconomice", a adaugat aceasta. Acesta este primul mare studiu din SUA care a scos la iveala legatura dintre numa rul de copii si cel al dintilor pierduti. Un alt studiu, cu rezultate similare, a fost realizat in zona scandinava, in anii '80.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.