Daca pina acum ne laudam in stinga si in dreapta ca avem a doua cladire din lume dupa Pentagon, faimoasa Casa a Poporului, creatia megalomanica a “dictatorului”, pare acum o vila cu trei camere si doua bai in fata unui singur terminal de aeroport din Beijing, China.
ECHIVALENTUL A 170 DE TERENURI DE FOTBAL Constructia gigantului chinez a inceput in urma cu patru ani si a avut ca termen de finalizare startul Jocurilor Olimpice. Terminalul numarul trei (T3) de pe aeroportul din Beijing a fost proiectat de compania Norman Foster & Partners, are o suprafata de marimea a 170 de terenuri de fotbal si a costat 3.5 miliarde de dolari. In ciuda dimensiunilor sale gigantice T3 este extrem de eficient atit din punct de vedere operational cit si din punctul de vedere al confortului si accesului la lumina naturala.

Aeroportul in forma de dragon pare rupt dintr-un scenariu de film stiintifico-fantastic, o adevarata constructie “vie” in pintecele careia zeci de milioane de oameni vor trece anual. Pozitionat intre pista estica de rulare si o viitoare a treia pista, Terminalul 3 impreuna cu Centrul Local de Transport acopera o suprafata de 1.3 milioane de metri patrati, totul sub un singur acoperis. DE PATRU ORI MAI MARE DECIT PENTAGONUL Pina la finalizarea lui T3 pe locul intii in lume se pozitiona cladirea Pentagonului cu o suprafata de 338.879 de metri patrati si pe al doilea Casa Poporului (actualul Palat al Parlamentului) cu 330.000 de metri patrati, de aproximativ patru ori mai putin decit terminalul chinez in ambele cazuri.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.